Stichting Suvadra voor hulp aan elk kind

Suvadra op paasbazar Anbarg 2017

Etten-Leur - Stichting Suvadra van de Etten-Leurse Joyce van Rijen staat zondag 26 maart op de paasbazar, die in Het Anbarg aan de Nassaulaan wordt gehouden. Suvadra is gespecialiseerd in het geven van educatieve en medische hulp aan lichamelijk gehandicapte kinderen in Nepal en heeft daarmee in de afgelopen jaren aantoonbare resultaten geboekt. Joyce van Rijen is in 2002 gestart als onderwijshulp in dat op vijf na armste land ter wereld en ze constateerde dat er veel verborgen leed was in gezinnen, waarin lichamelijk gehandicapten meestal aan hun trieste lot werden over gelaten. Extra inspanningen om voor die gehandicapten een kans op een beetje toekomst te geven zaten er in de meeste gevallen niet in. Lees meer ...

De paasbazar in Het Anbarg is van tien tot vier uur.

 


 

Recordopbrengst statiegeldbonnetjes bij AH Pollemans

Nepalese gehandicapte kinderen fijn geholpen
ETTEN-LEUR - "De Etten-Leurse bevolking heeft het hart op de juiste plaats. En dat geldt speciaal voor de klanten van Albert Heijn Pollemans aan het Burchtplein in Etten-Leur. Daar hangt inmiddels al enkele jaren een donatiebox naast de inlevermachines voor de statiegeldflessen. Die kleurrijke box is van mijn Stichting Suvadra en in het gleufje kan men, indien gewenst, het statiegeldbonnetje stoppen. Met de opbrengst daarvan help ik kinderen en jongelui met een lichamelijke handicap in Nepal. Hulp op het gebied van studie en medische zorg. En afgelopen jaar heeft de bonnetjesbox een record bedrag opgeleverd. In 2016 heeft Etten-Leur voor liefst 1146,10 euro aan bonnetjes gedoneerd." Meer dan 200 euro meer dan in 2015. De Etten-Leurse Joyce van Rijen is dolgelukkig met dit resultaat. "En 'mijn' kinderen in Nepal, het vijfde armste land van de wereld, ook." Lees meer ...


HET VIJFDE WIEL AAN DE WAGEN

Suvadra maakt zich sterk voor gehandicapte kinderen.  Deze groep is in Nepal het vijfde wiel aan de wagen. De basiszorg voor deze kinderen is zeer minimaal.  Mensen met een handicap zijn dikwijls een last voor hun familie. Ouders weten vaak niet wat ze met deze kinderen aanmoeten en hebben hun handen meer dan vol om in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.
Suvadra zorgt dat het gehandicapte kind op maat gesneden hulp krijgt. Eventueel met hulp van andere disciplines in Nederland of Nepal zoals artsen en fysiotherapeuten.WELKOM IN NEPAL

het land met schitterende bergen, eeuwen oude kloosters en fascinerende cultuur die het kleurrijke beeld bepalen van dit bijzonder mooie land.

Ook gezien dat er bijzondere mensen zijn, kinderen die een been missen, verminkt zijn of een andere lichamelijke beperking kennen?

Een enkeling die het land bezoekt wordt geconfronteerd met de minder prettige omstandigheden en ervaart dat gehandicapte kinderen het niet gemakkelijk hebben. Ze zijn vaak een last voor de familie. Ouders weten niet goed raad omdat ze hun handen vol hebben om in hun eigen levensouderhoud te voorzien.

 

 

 

SUVADRA NEEMT KINDEREN AAN DE HAND

Zorgt ook met hulp van buiten dat een oprecht en eerlijk leven mogelijk is.

Suvadra is continu in beweging en alert op wat binnen de grenzen van het land mogelijk is.

Voor hem is het inspannend om de bal te laten rollen, voor menigeen een kleine moeite. Iedere beweging in de vorm van hulp houd de bal draaiende.

Serie kaarten, luxe als ansichtkaarten op de site, verkrijgbaar, klik hier ...

Fotografie: Ad Grool

Donatie

Uw gift en of donatie wordt zeer gewaardeerd voor meer informatie klik hier
...