Stichting Suvadra voor hulp aan elk kind

Bestuur
Bestuursleden Stichting Suvadra

Voorzitter - Joyce van Rijen

Geboren 9-5-1972 te Etten-Leur, heb Kinder- en Jeugdpsychologie gestudeerd in Amsterdam, afgestudeerd in 1996.

In 2002 besloot ik mijn baan op te zeggen en mijn huis te verkopen voor een avontuur in Nepal. Negen maanden heb ik Engelse les gegeven op een school in Boudha en mijn hart was gegrepen. In 2004 ging ik terug voor vijf maanden, deze keer om te werken aan een project voor kinderen met de spierziekte Duchenne. Het lot van gehandicapte kinderen trok mij en mijn Nepalese zakenpartner Krishna zo aan, dat ik in juni 2005 stichting Suvadra oprichtte en begon met de voorbereiding voor een tehuis voor lichamelijk gehandicapte kinderen, een groep die enorm vergeten word in Nepal. In januari 2006 werden de deuren van Swarga geopend, de naam van het kindertehuis, wat 'Hemel' betekent.

Dit project en andere verwante projecten (zoals individuele hulp aan gehandicapte kinderen, eenmalige hulp aan gehandicapte kinderen, het openen van een daycare voor licht verstandelijke gehandicapte kinderen) groeide zodanig dat de behoefte voor een tweede tehuis kwam. Dat is inmiddels geopend in juli 2012, waarbij in hetzelfde pand het Guesthouse Heart of Bhaktapur is geopend, zodat ook in Nepal inkomsten gegenereerd kunnen gaan worden.


Penningmeester - Ad Grool

Tijdens een reis door Nepal in 2008 heb ik Swarga bezocht om kinderkleding en zwembandjes, die ik vanuit Nederland had meegenomen, af te geven. Ik vroeg Joyce of ik nog meer kon betekenen. De financiën doen, zei Joyce. Zo werd ik penningmeester van de stichting Suvadra.

Mijn achtergrond is bedrijfseconomie en ervaring met ICT, organisatieprocessen, projecten, management en financiën. Ik werk niet meer, zodat ik tijd heb voor hobby's en vrijwilligerswerk.

Hobby's zijn verre reizen maken, fotograferen, ontwerpen, literatuur en cultuur.
Naast Suvadra ben ik ook actief voor Aan de Knoppen, een stichting die computerlessen geeft aan mensen met een sociale en economische achterstand in Amsterdam.
Naast bestuurswerk, waaronder sponsors vinden, ontwikkel en geef ik cursussen.

 

 

Secretaris - Harm Rademaekers

Medio 2008 kwam ik door een collega in contact met Joyce van Rijen, wiens dochter vrijwilligerswerk deed bij Suvadra. Ik raakte met Joyce in gesprek en de Stichting Suvadra kwam in beeld. In 2010 werd ik ambassadeur van Suvadra in Nederland en hield me onder andere bezig met fondsenwerving. Sinds 2012 ben ik bestuurslid van Suvadra. Daarbij heeft de arbeidsintegratie van onze jongeren die de stap naar werk willen gaan maken mijn speciale aandacht.

In het dagelijks leven ben ik register-arbeidsdeskundige en heb ruime ervaring met arbeidsgeschiktheid en arbeidsintegratie van mensen (vooral jongeren) met een beperking. Momenteel houd ik me bezig met beleids- en productontwikkeling op het gebied van arbeids(on)geschiktheid bij het hoofdkantoor van UWV in Amsterdam. Als freelancer verzorg ik trainingen en certificering van professionals op het gebied van assessments en ben ik gastdocent bij Hogeschool Saxion.

Begin 2008 was ik voor het eerst in Nepal en raakte enorm onder de indruk van het land, de cultuur en de mensen. Het land laat mij niet meer los en dat vind ik prima zo. Inmiddels heb ik al heel wat tijd in Nepal doorgebracht, veel van het land gezien en een netwerk van contacten kunnen opbouwen. Erg waardevol voor mij. Mijn vrije tijd breng ik zoveel mogelijk door in Nepal, waarbij ik het liefst per motor door het land reis.

Pheri Bhetaulaa !!