Stichting Suvadra voor hulp aan elk kind

Scholing

Suvadra draagt financieel bij aan de scholing van gehandicapte kinderen die nog thuis wonen.

 


Roshani Lama

Sinds dit jaar weer bij ons aangeklopt voor hulp. Ze heeft spina bifida waardoor ze vanaf haar middel is verlamd. Ze is heel zelfstandig geworden en wij betalen haar opleiding. Ze zit op dit moment in klas 7.

Naresh Bhattarai

Is op zeer jonge leeftijd verbrand waarbij een gedeelte van zijn rechterarm is geamputeerd. Hij heeft brandwonden in zijn gezicht. We helpen hem om zelfstandig te leren wonen en zijn studie Tourism and Travel. Heeft inmiddels zijn eigen gidsenbedrijfje waarmee hij een klein zakcentje verdient.

Shova Bati

Is verlamd geraakt na een ziekte op haar 12de. Is na haar eindexamen weer terug thuis gaan wonen, waar we haar studie Humanities betalen. Ze is een zelfstandige meid geworden.

Alish Shrestha, doof. Bij ons sinds 2007. Zit in klas 3.
Deepa Lama-Shrestha, doof. Bij ons sinds 2010. Zit op de dovenschool in Kathmandu. Haar moeder is alleen.
Ujjol Suwal, cerebrale parese. Hij loopt moeizaam, gaat in Bhaktapur naar school.
Sulochana Byodhyo, zit in klas 9. Loopt heel moeizaam, praat onduidelijk. Ze woont in Bhaktapur.
Ishwori Prajapati, haar gezicht is gedeformeerd, ze is 9 jaar en studeert in klas 2.
Jayanti Pariyar, slechtziend. Ze is 13 jaar, zit in klas 7. Ze woont in Bhaktapur en komt van een hele arme familie.
Isha Achami, blind en in een rolstoel. Ze is 8 jaar. Ze studeert in Kathmandu.
Shreejana (Rupa) B.K., haar gezicht is gedeformeerd. Ze is een goede student en woont in Kathmandu.
Dipesh Mahat, geen armen sinds zijn geboorte. Hij schrijft met zijn tenen.
Kushal Yakami: 11 jaar, cerebrale parese. Hij loopt en praat moeilijk. Hij heeft een moeizame fijne motoriek. Studeert  in klas 2. De familie woont in Bhaktapur.
Samana Gharti Magar: 7 jaar, beide benen geamputeerd vanwege een brandongeluk toen ze 9 maanden was. Studeert in Junior Kindergarden. Ze heeft nog een kleiner broertje, haar vader werkt in Dubai.
Yuna Tamang; 12 jaar, lichte mentale achterstand. Ze komt uit een familie met nog 1 dochter. Moeder is huisvrouw, vader is dagloner. Ze zit in klas Junior Kindergarden. Ze wonen in Bhaktapur.
Shrawan Duwaru: 9 jaar, cerebrale parese. Hij loopt moeizaam. Hij heeft een moeizame fijne motoriek. Gaat komend jaar voor het eerst naar school en start in de Nursery. Hij heeft nog 1 broer. Ze wonen in Bhaktapur.
Buddha Laksmi Kasapal: 10 jaar, cerebrale parese. Ze loopt moeizaam en heeft een moeizame fijne motoriek. Studeert in klas vier. Ze heeft nog 1 zus. Ze wonen in Bhaktapur.