Stichting Suvadra voor hulp aan elk kind

Aardbeving Nepal 2015

update 14 mei 2015 - Houdt het nog op!

Wederom was er een grote aardbeving in Nepal, dit keer lag het epicentrum meer naar het oosten, in de buurt van de Mount Everest. Al onze kinderen, staf en familie en vrienden zijn ok, maar zijn erg geschrokken en ontzettend bang. Ze vragen zich continu af of het nu echt voorbij is. Het is niet te bevatten wat ze doormaken. We denken veel aan ze en hopen dat de wederopbouw snel kan beginnen en het normale leven weer enigszins op gang kan komen.
Ik kan niet wachten tot juni... Joyce

update 9 mei 2015

Na een eerste inventarisatie weten we dat er zo'n 13 gezinnen zijn van kinderen die directe hulp nodig hebben in de vorm van onderdak. Hun huizen zijn dermate beschadigd dat ze er niet meer in kunnen wonen. Voor deze gezinnen hebben we kamers gehuurd, zodat ze niet meer buiten in tenten hoeven te slapen. Dat is voor hen natuurlijk heel erg fijn!

update 5 mei 2015

Ik heb net een tijdje met onze Nepalese coördinator, Suman Palikhel, aan de telefoon gezeten. Al onze kinderen, door-to-door / schoolsupport / Duwakot, zijn ok!! Dat is natuurlijk fantastisch nieuws, waar we met zijn allen op zaten te wachten. Hij gaat nu inventariseren hoe het op langere termijn met extra steun aan al deze families zit, zodat we ze daarmee kunnen helpen! Naresh is naar zijn geboortedorp om zijn moeder en familie te helpen. Verschillende huizen van kinderen en staf in Bhaktapur zijn verwoest. Wij zullen ze extra helpen bij de wederopbouw van hun leven.
In juni ga ik er naar toe en dan kan ik meer vertellen over wat er concreet nodig is. We blijven jullie dus op de hoogte houden.

AARDBEVING IN NEPAL (26 april 2015)

De afgelopen dagen stonden in het teken van het grote nieuws van dit moment, de aardbeving in Nepal. Deze aardbeving, 7.9 op de schaal van Richter, heeft al aan meer dan 3000 mensen het leven gekost. Er zijn vele naschokken geweest en het dodental zal nog meer oplopen. Onzeker is de situatie in andere gebieden van het land, vanwege de slechte bereikbaarheid en informatievoorzieningen. We zijn continu in contact met Nepal en in het bijzonder met Bhaktapur. Met mondjesmaat komen berichten binnen, vanwege wegvallen internet en stroom. Vooralsnog hebben we van een aantal van onze kinderen gehoord dat ze ok zijn, waaronder o.a. Shova, Naresh, Yuvraj, Bimal. Ook de kinderen van Swarga, die natuurlijk nog in ons hart zitten, zijn veilig en ongedeerd. Van anderen, kinderen van door-to-door die over het algemeen in het oude centrum van Bhaktapur wonen, hebben we nog geen bericht ontvangen. Het blijft dus nog spannend en we proberen op alle mogelijke manieren erachter te komen hoe het met ze gaat. In het oude centrum, met de tempels en veelal slechtgebouwde huizen, is er een behoorlijk ravage en veel schade. Er zijn een aantal honderden doden. Veel mensen vragen mij of en hoe ze kunnen helpen.

Op dit moment lijkt het ons het meest zinvol om te doneren op giro 6868 van het Rode Kruis.

Wij als Stichting Suvadra houden het in de gaten en als er directe, concrete hulp door ons geboden kan worden, hoort u van ons!!