Stichting Suvadra voor hulp aan elk kind

Opbrengst statiegeld bonnetjes

Wat doet Stichting Suvadra met dit geld ? Joyce van Rijen: "Op de eerste plaats zorg ik persoonlijk dat er nul komma nul aan de beruchte strijkstok blijft hangen. In 2017 ga ik weer twee keer naar het land aan de voet van de witte reuzen van de Himalaya. Om mijn projecten te controleren en de kids te bezoeken. De dagelijkse gang van zaken heb ik toevertrouwd aan een Nepalse stichting, die uit gehandicapte jongemannen bestaat. Zij zijn bevlogen en willen andere gehandicapte jongelui kansen bieden, die ze zonder onze hulp nooit zouden kunnen benaderen. Het is bijna onmogelijk, maar ze zijn bijna nog fanatieker dan ik. Daarbij worden ze gestimuleerd door het enthousiasme en de dankbaarheid van de Nepalese gehandicapten, die uit hun voorheen uitzichtloze situatie kunnen komen."
Joyce vertelt verder: "We hebben een gehandicapte jongeman aan een deeltijdbaan kunnen helpen, zodat hij ook een bijdrage aan zijn studiekosten en onderhoud kan leveren. Een van de meisjes, die wij al vele jaren steunen, is gestart met een training voor rolstoelbasketbal en dat levert enthousiasme, conditieverbetering en zelfvertrouwen op. Belangrijk is en blijft de 'door to door'. Dat is onderwijs bij de gehandicapte thuis, omdat de handicap te zwaar is om zelfstandig naar school te kunnen. En rolstoeltaxi's kennen ze in Nepal nog niet. Elke dag komt er een lerares twee uur op bezoek met nieuwe leerstof. Kinderen met een handicap, die wel naar school kunnen, helpen wij , indien nodig, met de kosten van hun studie. We staan ook vierkant achter een project waarbij gehandicapten met handicaploze leeftijdsgenootjes kunnen socialiseren. Wij van Stichting Suvadra faciliteren ook de noodzakelijke hulpmiddelen om vooruit te kunnen. We hebben ook een zijstapje gemaakt want in het plaatsje Duwakot is een dagopvang voor geestelijk gehandicapten en voor hun was geen lunch voorzien. Suvadra helpt dit schattige projectje, kleinschalig maar de moeite waard."
Joyce van Rijen: "Degenen, die ons willen helpen, kunnen hun bonnetje in de box stoppen. Vele kleine bedragen maken samen een mooi totaal. Van tien eurocent tot meer dan vijf euro op zo'n bonnetje. Mede namens onze dankbare kinderen is een woord van dank dan ook op z'n plaats. Voor alle bonnetjes en het gebaar van de heren Pollemans. "