Stichting Suvadra voor hulp aan elk kind

Wat doet Suvadra?
Suvadra maakt zich sterk voor gehandicapte kinderen.  Deze groep is in Nepal het vijfde wiel aan de wagen. De basiszorg voor deze kinderen is zeer minimaal.  Mensen met een handicap zijn dikwijls een last voor hun familie. Ouders weten vaak niet wat ze met deze kinderen aanmoeten en hebben hun handen meer dan vol om in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.
Suvadra zorgt dat het gehandicapte kind op maat gesneden hulp krijgt. Eventueel met hulp van andere disciplines in Nederland of Nepal zoals artsen en fysiotherapeuten.

Voice for Equal Opportunity
Stichting Suvadra heeft haar hulp aan Voice for Equal Opportunity  (VEO) fors uitgebreid.
VEO bestaat sinds 1996 en wordt geleid door bestuursleden die allen een handicap hebben en mede daarom extra gedreven zijn om voor de gehandicapte medemens in Bhaktapur en omgeving op te komen. Gelijke kansen voor iedereen staat hoog in hun vaandel. In 2014 bestaat de hulp van Stichting Suvadra aan VEO uit drie project-delen. Dat zijn door-to-door, scholing en een club. VEO en Stichting Suvadra hebben een contract afgesloten voor een jaar en willen steeds in december in gesprek over continuering omdat het nieuwe schooljaar in Nepal steeds half april van start gaat.

Schoolsupport
Stichting Suvadra draagt financieel bij aan de scholing van gehandicapte kinderen die nog thuis wonen.

Fruit
Bij een klein project in Duwakot, een dagopvang voor geestelijk gehandicapte kinderen, verzorgen we de lunch, zodat de kinderen toch een beetje vitamine binnenkrijgen.
Eénmalige hulp
Voorbeelden van door Suvadra verleende individuele hulp:
Praktische trainingen, medicatie, operaties, onderwijs, opstarten eigen bedrijfje, dit alles aan kinderen met een beperking.