Stichting Suvadra voor hulp aan elk kind

Uitbereiding Swarga

In 2009 is er regelmatig gesproken over uitbereiding, interne verbouwingen en nieuwbouw voor Swarga. Voor de jaarwisseling zijn de plannen concreet geworden en zijn de eerste vrijwilligers al bezig geweest met enkele aanpassingen. Voor de nieuwbouw is er contact gelegd met een architect. Hieronder leest u meer over de eerste stapjes naar uitbereiding en een stukje comfort.

Zoals u gelezen heeft in de afgelopen nieuwsbrieven was een belangrijk speerpunt van de stichting Suvadra een geschikte lokatie te vinden en/of grond waarop een nieuw tehuis gebouwd kon worden. Na een grondig onderzoek is toch wel gebleken dat het niet eenvoudig is om iets geschikts en/of betaalbaars te vinden. 
Verbetering van de toiletgroep
Huidige Swarga - Swarga 1
Na overleg met het bestuur is besloten om toch te blijven in het huidige Swarga voor een periode van 20 jaar. Het huidige Swarga biedt onderdak aan 15 jongeren. Een aantal voorzieningen in het tehuis worden grondig aan gepakt, waaronder lekkages, de toiletgroep, de bestrating van een stukje tuin, leegmaken en schoonmaken van de sceptische tanken en de waterput.
Sponsoring
Voor een leefbare woonomgeving, een stukje comfort een stukje veiligheid en een stukje hygiëne is iedere bijdrage klein of groot een dankbaar gebaar. Doneer ...
Annemarie, William, Corinne en Fons, zijn de juiste personen die ons daarbij de goede handenreikingen gegeven hebben met de beste ideeën en meer.


Bestrating van de tuin zodat kinderen veilig kunnen spelen en lopen.

Nieuwbouwplannen: 2de Swarga
Daarnaast gaan we op een andere locatie in het centrum van Bhaktapur een tweede Swarga bouwen voor eveneens 15 kinderen. De afstand tussen de twee locaties is 10 minuutjes. Ook de grond van het tweede Swarga kunnen we huren voor 20 jaar voor een jaarlijks bedrag. De kosten voor de nieuwbouw van het 2de Swarga komt voor rekening van de Stichting Suvadra.

 


Grond - nieuwbouw Swarga 2

 





Grond voor Swarga 2