Stichting Suvadra voor hulp aan elk kind

Swarga 1 en Swarga 2

Regelmatig informeren wij u over de verdere voortgang van de opknap activiteiten voor Swarga 1 en de nieuwste ontwikkelingen over de vorderingen aangaande de nieuwbouw voor Swarga 2.

Swarga 1
 Swarga 2

oktober 2011 gerealisteerd!
Nieuwe toiletten in Swarga een wereld van verschil!

 

 

25-06-2011
De lekkages zijn verholpen! Nu mag het regenseizoen losbarsten!


24-03-2011
We zijn aan het wachten op de werkmannen voor de lekkage... 
25-02-2011

Maar eerst was daar nog Floor, onze klusvrijwilligster, die voor een maand komt. Ze is van alles een fris kleurtje aan het geven, de trap, de schoenenkast boven en beneden en de badkamer. Hartstikke fijn. Eind april is de planning voor het verhelpen van de lekkage.
23-01-2011
De watertank is er!
Nu gaan we ons buigen over de lekkages in ons dak, die toch helaas niet helemaal verholpen was. Hopelijk kunnen we nu zorgen voor een meer permanente oplossing.
04-10-2010
Het irrigatiekanaal is klaar en dat is fijn. Kinderen konden tijdens het regenseizoen toch naar buiten! Nu wordt er nog een oplossing gezocht voor het waterprobleem in de winter. Een extra put gaat waarschijnlijk niet de oplossing zijn, wel een extra watertank op het dak voor meer opvang.
29-07-2010
De nieuwe bamboe omheining is klaar! Er wordt nu begonnen aan een betere irrigatie van de speelgrond, zodat het water in het regenseizoen sneller verdwijnt en de grond niet zo drassig blijft.
26-06-2010
De septische tank is klaar! Ook is de grond rondom Swarga nu helemaal glad en goed begaanbaar voor onze kinderen. De lekkage op het dak is nu verholpen, dat is mooi, want het is regentijd. Het volgende wat nu aangepakt gaat worden is het aanleggen van een extra watervoorziening en de omheining.
01-05-2010
In Swarga 1 zijn we druk bezig met het aanleggen van de nieuwe sceptictank, de tank waarin het afvalwater en de toiletafvoer naar toe gaat. Dit kost veel tijd, want er moest eerst een groot gat gegraven worden. Bekijk de foto's op de site.
Een nieuwe vrijwilliger, die ons met de aanpassingen in Swarga 1 helpt, dat is Adrie Hiemstra, een dove man uit Nederland, is enorm bezig met alles flink aan te pakken. Hij doet dat zes dagen per week en begint om zeven uur 's ochtends tot vier uur ‘s middags. Hij is begonnen met het buitenschilderwerk.

 

Oktober 2011 - foto's klik hier ...
Het hoogste punt is bereikt: het dak van Swarga-2 is met veel mankracht, zoals dat in Nepal gebruikelijk is, gestort. Beneden voor het huis wordt met de cementmolen zand, stenen en cement met weinig water gemengd. Dit mengsel wordt in manden geschept die met behulp van een hoofdband door pezige dragers maar liefst 4 verdiepingen omhoog en vervolgens naar het dak worden gedragen. Het cement wordt vervolgens op het dak gestort en aangelengd met water, verspreid en geëgaliseerd. Het storten van het dak duurt de hele dag.
Maar deze dag is uitzonderlijk. Het werk vordert gestaag totdat in de middag de lucht zwart wordt en een hevige bui lange tijd uit de hemel stort. Het cement spoelt hierdoor gedeeltelijk weg. Maar de grootste beproeving komt nog: rond half zes begint de aarde te trillen en even later heftig op en neer te bewegen. Een aardbeving van maar liefst 6,8 op de schaal van Richter met het epicentrum in oost Nepal. Het goede nieuws is dat het net gestorte en door de regen wat uitgespoelde dak weliswaar heen en weer schudt, maar het houdt. Eén ding staat hiermee vast: het nieuwe pand Swarga-2 is aardbevingbestendig!

19-08-2011
Het plafond van de vierde verdieping is gestort, nu is de laatste halve vijfde verdieping aan de beurt en dan is al het beton gestort!
20-07-2011
Ze zijn bezig met de bekisting voor de pilaren van de vierde verdieping. Ook worden de muren van de kelder- en eerste verdieping gemaakt.
25-06-2011
De kelderverdieping is gestort, de palen van de eerste verdieping ook. Nu zijn ze met de bekisting voor het plafond van de eerste verdieping bezig. Een en ander wordt natuurlijk in de weg gezeten door het regenseizoen.


10-04-2011
Het plafond is gestort, nu moet het goed uitdrogen.
24-03-2011
 De muren van de kelderverdieping zijn klaar, ze zijn nu bezig met de bekisting voor het storten van het plafond.
25-02-2011
De vloeren en de pilaren van de eerste verdieping zijn gestort. Het werk vordert gestaag. Hopelijk is de eerste verdieping snel klaar......
23-01-2011
In de kelder is de ruimte voor het water gestukadoord, waardoor we ruim 15.000 liter water kunnen opvangen. Ook worden de ijzeren pilaren verbonden met cement, waarna de vloer van de kelder gelegd kan worden.
04-10-2010
Ze zijn druk bezig met de fundering. Hopelijk komen ze ver voordat volgende week het belangrijkste festival begint van Nepal: Dashain, dat ongeveer 2 weken duurt en waarin alles dichtgaat en er waarschijnlijk niet zo veel gedaan wordt.
29-07-2010
Het gelijkmaken is klaar, nu ligt het helaas weer even stil vanwege de vele regenbuien van de monsoon. Hopelijk gaan ze snel weer verder
26-06-2010
De bouw is begonnen!!! eerst wordt de grond gelijk en bouwrijp gemaakt. het begin is er!!
Voor Swarga 2 komt er een nieuw gebouw van 3.5 verdiepingen hoog, waarin op de begane grond alles gehandicapt vriendelijk wordt gemaakt voor 15 kinderen: de slaapkamers komen daar ook alsmede de ruimte voor de fysio en de Daycare. U begrijpt wel dat in Swarga 2 de meer ernstig (lichamelijk) gehandicapten komen te wonen. Op de eerste verdieping komt een kantoor, het vertrek voor de staf, opslagruimte en de keuken. Op de tweede en derde verdieping komen kamers voor vrijwilligers en bezoekers. Zij krijgen een aparte ingang, zodat zij de activiteiten van de kinderen niet hoeven te storen.

 

 

De graaf werkzaamheden zijn al even bezig!